A weboldal cookie-kat használ. További információk.
 • ganoderma ganoderma-text KÍNÁBAN MÁR TÖBB EZER ÉVE
  RENDKÍVÜL HATÉKONY
  GYÓGYNÖVÉNYKÉNT TARTJÁK SZÁMON.
  OLYAN GYÓGYNÖVÉNY,
  MELYNEK NINCS MELLÉKHATÁSA
  MÉG HOSSZÚ TÁVÚ HASZNÁLAT UTÁN SEM.
  JAVÍTJA A SZERVEZET ÁLTALÁNOS
  ÁLLAPOTÁT, ÖNGYÓGYÍTÓ KÉPESSÉGÉT.
 • ganoderma ONE DRAGON MODELL A TERMELÉSTŐL AZ ÉRTÉKESÍTÉSIG
  A TELJES FOLYAMATOT
  A VÁLLALAT TARTJA KÉZBEN.
 • ganoderma VÁLTSD VALÓRA AZ
  ÁLMAIDAT A DXN-NEL!
  RAGASZKODJ
  AZ EGÉSZSÉGEDHEZ!
  LÉGY ANYAGILAG
  FÜGGETLEN!
  ÉLJ MAGASABB
  ÉLETSZÍNVONALON!
  VALÓSÍTSD MEG
  ÖNMAGAD!
CSATLAKOZZON
MOST!
2018 December
H K Sze Cs P Szo V

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Keresztnév:

E-mail:

Termékismertető   Üzleti lehetőség

Írja be a képen látható feliratot!

captcha
Kérek egy újat!

Visszahívunk!

Ha úgy érzed, hogy inkább személyesen szeretnél erről az üzletről velem, vagy munkatársaimmal beszélni, add meg a
Nevedet:

 

Kérlek a telefonszámod mellett add meg az országod kódját (amennyiben nem Magyarországon élsz)!

telefonszámodat:

 

vagy Skype elérhetőségedet:

 

vagy e-mail címedet:

 

és írd be a képen látható feliratot!

captcha
Kérek egy újat!

 

okt

5

Az élet szép

2014.10.05 - vasárnap

Az élet szépNéhány éve láttam először ezt a filmet. Azonnal megfogott a vidámságával, a humorával, az üzenetével. Úgy érzem nagyon időszerű, sőt egyre időszerűbb a mondanivalója. Ezt mindenkinek látni kellene. A vidám, életre valóknak éppúgy, mint a pesszimista tagadóknak. Hogy miért? Mert!

 Már a címében is valódi olasz: Az élet szép. Sírva nevettet, miközben a címében rejlő egyszerű, mégis egyetemes filozófiát teszi közkinccsé. A főszereplő/rendező/forgatókönyvíró Roberto Benigni kiválóan alakítja Guidot, a zsidó származású kisvárosi férfit. Egyszerű, szimpatikus, életvidám és nagyon szerelmes. Igazi optimista lélek.

Bármiben képes meglátni a humort, képes minden helyzethez a jóAz élet szép oldala felől közelíteni, megfogni azt és a környezete felé kivetíteni. Élete új fordulatot, lendületet vesz, amikor csinos tanárnő érkezik az iskolába. Hősünk humorral teli, kissé ügyetlen, mégis őszinte rajongása elbűvöli a lányt, belopja magát Dora szívébe. Az első igazi konfliktus abból adódik, hogy szerelme ekkor már egy helyi náci tiszt mennyasszonya.

Az élet szépKapcsolatukban nincs jelentősége a humort mindenben megtaláló férfi származásának, a II. világháború zsidótörvényei azonban egyre inkább ellehetetlenítik életüket. Mégis, optimista világszemlélete, játékossága, melyért nemcsak élete párja, de szemük fénye, az idő közben megszületett Giosué (Giorgio Cantarini) is odáig van, képes a legembertelenebb körülményeknek is fityiszt mutatni. Ám a helyzet súlyosra fordul, s Guido, fiával együtt koncentrációs táborba kerül, ahova - bár származása nem kényszeríti - követi őket a felesége, Dora is.

Mit lehet tenni a pokolban? Hogyan lehet elmagyarázni egy kisfiúnakAz élet szép mindazt, amit felnőtt fejjel sem érthet meg az ember? Az apa tudja, ilyen helyzetben csak egyetlen dolgot adhat a csemetéjének az élethez, a túléléshez: reményt! Hogy túlélhessék a borzalmakat, és hogy fiát minél jobban megkímélje, azt találja ki, hogy az egész, ami körülveszi őket tulajdonképpen egy nagy játék, amelyben a rabok versenyzők és az őrök játékvezetők. Az egész csak egy jól megszervezett játék, melynek győztese nyer egy tankot. Guido végül eléri célját, a fia Az élet szépmegmenekül, és a film végén újra találkozhat anyjával.

Ez a hihetetlenül hitelesen előadott produkció egy megdöbbentően nehéz témáról mesél könnyedséggel, humorral és szeretettel. Mindemellett láthatóvá válik az is, hogy mindezért mennyit kell dolgozni és tenni! Ám az önzetlen áldozathozatal - melyre komoly odafigyeléssel és némi lemondással többé-kevésbé mindannyian képesek vagyunk -, meghozza a maga gyümölcsét. Ezáltal nemcsak a környezetünk, de mi magunk is megtapasztalhatjuk: Az élet szép.

Vajon mi lehet Guido titka? Talán az, hogy az apró dolgoknak is tud, képesAz élet szép és akar is örülni. Nem csinál galibát minden jelentéktelen dologból, nem fújja fel magát, ha valami „nem kerek", hanem inkább kerekké teszi  a maga egyszerű, természetes eszközeivel. Jó leckét kapunk önfeláldozásból, szeretetből és védelmezésből.

Tanulj belőle, a jót akard Te is, Kedves Olvasó! Szeresd magad és családodat, környezetedet annyira, hogy minden nehéz helyzetből megtalálod a kiutat. Hisz van kiút pl. a munkanélküliségből, van gyógyír a betegségekre. Csak akard megtalálni, ami számodra hiányzik, és merj segítséget kérni ebben!


Szép és boldog életet kívánok mindenkinek!

Fabriczius Éva

+36 30 205-4677

fabricziuseva.dxn@gmail.com

DXN Facebook Share Megosztás Facebook-on